Telefon: +36 30 / 405 - 7620 - e-mail: info@gyogyteabolt.hu

Kosár0
Összesen:0 Ft
Az Ön kosara jelenleg üres!

a megfazas otthoni kezelese 600

 

Egyre több internetes vásárlónk kér segítséget tőlünk, hogy betegségeik tüneteinek enyhítésére, vagy esetleges fájdalmaik csökkentésére, melyik teakeverékünket, vagy tintatúránkat javasoljuk. Miskolci boltunkban vásárlónkat folyamatos tanácsokkal látjuk el és a jövőben szeretnénk segíteni azoknak is, akik interneten rendelik meg termékeinket..

Bejegyzéseinkben próbáljuk majd mindig az aktuális időszaknak megfelelő teákat bemutatni és mivel úgy nézz ki a héten már az igazi tél is eljött hozzánk, első sorozatunkban próbáljuk majd összegyűjteni azokat a gyógyteákat, amikkel könnyebben átvészelhetjük ezt a hideg, nedves időszakot.


Meghűlés, torokfájás, köhögés, fejfájás. Ugye mindegyikkel találkoztunk már a téli időszakokban? Éppen ezért ha lehetséges próbáljuk ezek a tüneteket elkerülni, vagy ha már megvannak minél hamarabb enyhíteni, túl lenni rajtuk.
Téli gyógytea sorozatunk első szereplője a kakukkfű tea. Most sokan elgondolkodtak, hogy miért, hiszen ennél sokkal ismertebb téli gyógynövények is vannak.


A kakukkfűről a legtöbb embernek a fűszerezés jut az eszébe, egy jó grillezés és a finom fűszeres húsok, zöldségek illata. Pedig sokoldalúsága miatt már évezredek óta használják gyógyításra. Olvashatunk már róla különböző könyvekben, Mózessel, az Egyiptomiakkal, a Görögökkel kapcsolatban, de még a Mezopotámiai receptkönyvekben is tettek említést róla.

A világ szinte minden táján szerepel a hivatalos gyógynövénykönyvekben.


Nagyon jó fertőtlenítő gyógytea készíthető belőle, amely immunerősítő hatásának köszönhetően óv a betegségektől, gátolja a baktériumok szaporodását és egyesek szerint meghosszabbítja a sejtek életét. Köhögés csillapító és fertőtlenítő hatásával kezelhetők vele a szájüregi gyulladások, hörgő gyulladások, orrdugulások. Ezen kívül köptető hatásának köszönhetően légcsőhurut esetében a mai tudomány is elismeri.


Javítja a vérkeringést ezért vérszegénység ellen is kiváló, valamint a menstruációs görcsök enyhítésére is alkalmas.

A gyógyteát fogyaszthatjuk belsőleg, mint a normál teakeverékeket, de szájüregi gyulladásra, torokfájásra célszerű öblögetni vele, majd kiköpni.
Készíthető belőle frissítő fürdő és külsőleg alkalmazva pedig segít az elfertőződött sebek gyógyításban.

Ha szeretné megvásárolni a kakukkfű termékeket, a következő linkekre kattintva megteheti:

https://www.gyogyteabolt.hu/bukki-tinkturak-es-szirupok/b%C3%BCkki-kakukkf%C5%B1-szirup-250-ml

https://www.gyogyteabolt.hu/bukki-gyogyteak/kakukkfu-bukki-gyogytea-50-g

Jövő heti cikkünkben a Hársfatea gyógyhatásairól írunk majd.

Hírek