Telefon: +36 30 / 405 - 7620 - e-mail: info@gyogyteabolt.hu

Kosár0
Összesen:0 Ft
Az Ön kosara jelenleg üres!
2018. április 13., péntek 19:03

Folytassuk a méregtelenítést

 

 gyermekláncfű2

Ugye mindannyian ismerjük a gyermekláncfüvet, más néven pitypangot. Kiskorunkban bóbitáját a levegőbe fújtuk és nyakláncot kötöttünk belőle. Viszont kevesen gondolunk rá gyógynövényként, pedig a gyógyászatban a levele, a szára és a gyökere is egyaránt nagy szerepet tölt be.

2018. április 06., péntek 07:33

Tavaszi fáradság ellen csalánteával

 

 csalan

 

Végre itt a tavasz! Hétvégére már az időjárás jelentések 20-22 fokot mondanak. Mi is és persze mindenki nagyon örül, hogy jön a napsütés és a jókedvvel teli vidám pillanatok a szabadban.

2018. március 30., péntek 11:25

A kamilla talán a legnépszerűbb gyógynövény

 

 kamilla

 

Ahogyan a tél is elmúlik lassan, már egy kicsit túl lassan is. :) Mi is végéhez érünk a téli gyógytea sorozatunknak. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy nem nyújtunk több segítséget, hiszen a megfázáson kívül rengeteg kellemetlen betegség és tünet van, aminek az enyhítésére hatásos gyógyteákat tudunk javasolni.

2018. március 24., szombat 09:58

A közismert csipkebogyó

 

 csipke

 

A csipkebogyót mindenki ismeri, sokan tudják, milyen gyógyhatásai vannak és azt is, hogy Magyarországon elég sok helyen megterem. Legalább is azt hisszük mindent tudunk róla. Sokszor tapasztaljuk személyesen is a boltba, hogy amikor említést teszünk a csipkebogyó teáról, akkor mindenki magabiztosan bólogat és közli, azt tudjuk, ismerjük, használjuk. Aztán pár mondtad után kiderül, hogy nem úgy használják, ahogyan kellene és persze a számtalan kedvező hatásból talán kettőről, ha hallottak már.

2018. március 14., szerda 18:22

Bodza tea és lekvár

 

 bodza

 

Lassan-lassan vége a télnek és eljönnek az első tavaszi napok. Bár jövő hétre még újabb lehűléseket jeleznek a meteorológusok és valljuk be, a legtöbben nem a tél közepén, hanem ilyenkor szoktunk megbetegedni. E heti téli gyógynövénysorozatunkban a bodzára esett a választás. Lassan eljutunk azokhoz a növényekhez, amik már első olvasásra is azt fogják sugallni, hogy igen azt ismerem.

2018. március 07., szerda 17:22

Lándzsás útifűvel a köhögés ellen

szarazkohoges

 

Bármennyire is vigyázunk, ebben az időszakban elég nehéz elkerülni a betegségeket. Így volt ezzel a barátunk is, aki 1,5 hete keresett meg minket, hogy már a megfázáson túl van, de még mindig köhécsel több mint 3 hete, kapar a torka és kellemetlenül érzi magát, mert bárhova megy, pár percenként rájön a köhögés. Pedig már nem érzi a megfázás többi tünetét, de még mindig nem ment ki belőle rendesen, a gyógyszerek ellenére sem.

2018. február 28., szerda 18:23

Fürtös menta bükki gyógytea

00000

 

Mire azt hinnénk, hogy lassan kilábalunk a télből és jön a kellemes tavasz, megérkezik az igazi tél és az eddigi leghidegebb napok. Éppen ezért mai cikkünkben egy olyan teát javaslunk, ami kitűnő választás, az immunrendszerünk erősítésére. Ha az immunrendszerünkre folyamatosan odafigyelünk és nem csak akkor kapjuk fel a fejünket, amikor már betegek vagyunk, rengeteg felesleges nyűgtől óvhatjuk meg magunkat.

2018. február 20., kedd 08:27

Szurokfűvel a betegség ellen

Origanum vulgare 777x437

 

Első két cikkünkben olyan telet átsegítő gyógynövényekről írtunk, amit a hétköznapokban kevésbé ismertek. Mai cikkünkben egy nagyon ismert gyógynövényről lesz szó, viszont az emberek nagyobb része csak fűszerként ismeri.

A szurokfű más néven vadmajoránna, közismertebb nevén pedig oregánó, amelynek a közeli kerti rokonát sokan használjuk konyhánkban fűszerezésre.

2018. február 14., szerda 14:52

Hársfavirág bükki gyógyteával a torokgyulladás ellen

torokgyulladas mandulagyulladas 06

 

Ahogy a múlt heti cikkünkben is említettük, következő pár írásunkban a téli betegségek tüneteinek enyhítésére és megelőzésére alkalmas gyógyteákról fogunk írni. A hársfavirág teát kellemes íze és csodálatos aromás illata miatt sokan fogyasztják élvezeti teaként. A virágból készítenek még mézet és szörpöt is.

2017. december 11., hétfő 16:48

A kakukkfű gyógyhatásai

a megfazas otthoni kezelese 600

 

Egyre több internetes vásárlónk kér segítséget tőlünk, hogy betegségeik tüneteinek enyhítésére, vagy esetleges fájdalmaik csökkentésére, melyik teakeverékünket, vagy tintatúránkat javasoljuk. Miskolci boltunkban vásárlónkat folyamatos tanácsokkal látjuk el és a jövőben szeretnénk segíteni azoknak is, akik interneten rendelik meg termékeinket..

1. oldal / 4

Hírek